Skip to content

Knæk og Bræk

Ingredienser

100 g Knæk og Bræk sprød kanel i små stykker (eller din yndlings variant)

Kanel æbler
3 æbler
2 tsk citronsaft
1/8 tsk muskatnød
1,5 tsk kanel
4 spsk brun farin

Kanel flødeskum
240 ml piskefløde
58g flormelis
1 tsk kanel

Karamelsovs
220 g sukker
120 ml vand
56 g smør
120 ml piskefløde

Instruktioner

Karamel sovs
1. Kombiner sukker og vand i en mellemstor gryde. Kog over medium-lav varme, indtil sukkeret er helt opløst, 3-5 minuter. Tilsæt smørret og lad det smelte.
2. Bring blanding i kog ved middle varm. Stop med at piske og pisk ikke under denne del for at undgå kristallisering. Lad det koge indtil blandingen får en dyb gylden kobber farvet.
3. Tag gryden af varmen og tilsæt straks piskefløden i en langsomt, jævn strøm. Karamelen vil boble en del, så vær forsigtig med dette trin. Pisk hurtig og godt, mens du tilsætter fløden, og pisk til det er godt blandet.
4. Lad karamelsovsen køle af før brug. Opbevar den i køleskabet i op til 2 uger.

Kanel æbler
1. Vask og skær æblerne i små stykker, kom æbler, citronsaft, muskatnød, kanel og brun farin i en mellemstor gryde og bland ingredienser godt.
2. Kog æblerne i ca. 10- 15 minutter, eller indtil de er bløde. Lad dem afkøle i 10 -15 minutter.

Kanel flødeskum
1. Kom piskefløde, flormelis og kanel i en stor rørskål og pisk ved høj hastighed, indil der dannes stive toppe.

Samling
Når alt er lavet og klar, skal du bygge æbletriflerne. Tilføj et jævnt lag flødeskum i bunden afen kop elle krukke. Tilsæt 2 spsk knust knækbrød i et jævnt lag. Dryp 1 spsk karamelsovs over knækbrødet. Hæld 2 spsk æbler over karamellen. Gentag lagerne en gang mere og dryp mere karamelsovs over toppen af hver trifli.

Knæk og Bræk