Skip to content

Knæk og Bræk Knæk & Bræk

Ingredienser

Bund:
1 pak Knæk og Bræk – Sprød Havre
80 g smør

Praline creme:
100 g mandler
50 g haselnøder
30 ml vand
80 g sukker

Chokolade ganache:
150 g mørk chokolade
150 ml piske fløde

Instruktioner

1. Bund: Knus Sprødhavre knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges). Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste knækbrød.  
2. Tryk knækbrødsmassen ud i bunden af springformen (20 cm) . Sørg for, at overfladen, især kanten, er pænt lige. Sæt springformen i kølleskabet mens du laver praline cremet. 
3. Praline creme: Forvarm ovnen til 180C. Læg nødderne på en bageplade og lad dem riste i 10 minutter.
4. I en lille gryde varmes sukker og vand op over medium høj varme, indtil det bliver gyldenbrunt. Rør nødder i, så de er dækket med karamellen, og overfør pralinen til en bageplade, så den køles helt af.
5. Bræk pralinen i mindre stykker. Kværn i en foodprocessor, indtil det bliver til en tyk pasta, i cirka 10 minutter. Hæld jævnt over bunden og stil den tilbage i køleskabet.
6. Bræk chokoladen i små stykker i en skål. I en lille gryde varmes piskefløden op til den begynder at boble.
7. Hæld fløden over chokoladen, lad det sidde i et minut eller 2 og rør rundt, indtil det er godt blandet.
8. Hæld ganachen jøvnt over praline cremet. Pynt med nøder og/eller bær og stil tærten i køleskabet i mindst 2 timer.



Knæk og Bræk Knæk & Bræk