Skip to content

Knæk og Bræk

Ingredienser

Citronfyld:
200 ml friskpresset citronsaft (2 til 4 citroner)
300 g sukker
2 tsk mejsstivelse
6 æg + 1 æggeblomme

Bund:
180 g Knæk og Bræk Salt knækbrød
80 g smør (smeltet)
50 g sukker
Citronskal af 2 citroner

Instruktioner

Citronfyld:
1. I en mellemstor gryde ved middel varme røres citronsaft, sukker og mahsstivelse sammen.
2. Pisk æg og æggeblomme sammen i en røreskål.
3. Når sukkeret er helt opløst, temperer du æggene ved at dryppe cirka en halv kop af den varme blanding i æggeblommerne, mens du konstant pisker. Hæld derefter indholdet af røreskålen i gryden.
4. Rør jævnligt, indtil blandingen begynder at tykne – det vil tage flere minutter. Fjern fra varmen.

Bund:
1. Forvarm ovnen til 175°C. Knus Salt knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges). I en ren røreskål røres knækbrødet, sukker og citronskal sammen. Tilsæt det smeltede smør og rør godt, indtil alle krummerne har absorberet smørret jævnt.
2. Sæt bagepapir i et 9×13 glasfad. Tilsæt knækbrød blandingen og tryk ned i gryden i et jævnt lag.
3. Bag på midterste rille i 8-10 minutter. Fjern fra ovnen.
4. Hæld citronfylden over den varme bund og fordel jævnt. Bages i yderligere 12-15 minutter, indtil fylden ikke er super rystende i midten.
5. Lad det køle af på køkkenbordet i cirka 20 minutter, og køl derefter i køleskabet i 4 timer, før du forsøger at skære i firkanter. Drys eventuelt med flormelis, og opbevar rester i køleskabet.

Knæk og Bræk