Citronsnitter med knækbrød bund
Den perfekte balance mellem sprøde, sød og sur! Til alle der elsker citron smagen og kan godt nyde med en kop kaffe. Bunden er lavet med Knæk og Bræk’s Salt knækbrød og en masse citronskal der giver en frisk smag.
Ingredienser
Citronfyld:
200 ml friskpresset citronsaft (2 til 4 citroner)
300 g sukker
2 tsk mejsstivelse
6 æg + 1 æggeblomme
Bund:
180 g Knæk og Bræk Salt knækbrød
80 g smør (smeltet)
50 g sukker
Citronskal af 2 citroner
Instruktioner
Citronfyld:
1. I en mellemstor gryde ved middel varme røres citronsaft, sukker og mahsstivelse sammen.
2. Pisk æg og æggeblomme sammen i en røreskål.
3. Når sukkeret er helt opløst, temperer du æggene ved at dryppe cirka en halv kop af den varme blanding i æggeblommerne, mens du konstant pisker. Hæld derefter indholdet af røreskålen i gryden.
4. Rør jævnligt, indtil blandingen begynder at tykne – det vil tage flere minutter. Fjern fra varmen.
Bund:
1. Forvarm ovnen til 175°C. Knus Salt knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges). I en ren røreskål røres knækbrødet, sukker og citronskal sammen. Tilsæt det smeltede smør og rør godt, indtil alle krummerne har absorberet smørret jævnt.
2. Sæt bagepapir i et 9×13 glasfad. Tilsæt knækbrød blandingen og tryk ned i gryden i et jævnt lag.
3. Bag på midterste rille i 8-10 minutter. Fjern fra ovnen.
4. Hæld citronfylden over den varme bund og fordel jævnt. Bages i yderligere 12-15 minutter, indtil fylden ikke er super rystende i midten.
5. Lad det køle af på køkkenbordet i cirka 20 minutter, og køl derefter i køleskabet i 4 timer, før du forsøger at skære i firkanter. Drys eventuelt med flormelis, og opbevar rester i køleskabet.