Skip to content

Knæk og Bræk

Ingredienser

Ca. 24 – 26 stk.
Bund:
50 g sukker
1 æggehvidde
100 g knust knækbrød (Sprøde Havre)
200 g rå marcipan

Flødebolleskum:
250 g sukker
75g vand
110 g glykosesirup
140 g æggehvider (ca. 4 æggehvider)
Vanilje ekstrakt eller vaniljesukker

300 – 400 g mørk chokolade
Frysetørrede hindbær til pynt

Instuktioner

  1. Bund: Knus Sprødhavre knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges). Bland sukker og æggehvider i en skål, tilføj knækbrødet og marcipan og ælt det til det hele er blandet godt.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir. Lav små kugler og tryk dem på bagepladen, så de er flade cirkler (ca. 6-7 mm).
  3. Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 minutter.

Flødebolleskum:
1. Kom vand, glukosesirup, 200 gr. sukker og vanille i en helt ren gryde. Kog massen op til det når en temperatur på 117 grader.

2. Når massen har en temperatur på ca.110 grader, piskes æggehviderne og 50 gr. sukker, så det er klar når sukkermassen er klar.

3. Mens maskinen kører på fuld speed, heldes den varme sukkermasse ned til de piskede hvider og sukker i røreskålen. Sukkermassen hældes ned i skålen i en lind stråle og nu skal flødebollemassen bare piske et sted mellem 7-10 minutter, til den er helt stiv.

4. Når skummet er klar, fyldes det i en sprøjtepose med en stor rund tylle.
5. Sprøjt toppe ud på alle bundende, straks efter skummet er fyldt i posen.

6. Smelt/temperer chokoladen, dyp flødebollerne i chokoladen eller brug en ske til at overtrække dem, lad dem dryppe lidt af og placer dem på et skærebredt. Drys med pynt og stil dem på køl indtil de skal serveres.

Knæk og Bræk