Skip to content

Knæk og Bræk hindbær cheesecake med sprød havre knækbrød opskrift

Ingredienser

Bund
250 g  Knæk og Bræk Sprødhavre knæk
6 spsk (80 g) smør, smeltet

Hindbær ostcreme
200g  hvid chokolade, hakket
4 spsk (60 g) piskefløde
550 g flødeost, stuetemperatur
2 spsk (16 g) flormelis 
2 tsk (10 g) vaniljeekstrakt eller vanilje af 2 stænger
240 g piskefløde, afkølet
125g friske hindbær

Pynt
125g friske hindbær

Hindbær cheesecake

1. Bund:   Knus Sprødhavre knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges). Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste knækbrød.  

2. Tryk knækbrødsmassen ud i bunden af springformen (20 cm) . Sørg for, at overfladen, især kanten, er pænt lige. Sæt springformen i kølleskabet mens du laver flødeostecremet. 
 
3. Ostcreme: Smelt hvid chokolade og de 4 spsk fløde i en varmefast skål og eventuelt over vandbad. Svag varme er vigtig og lad afkøle til stuetemperatur.  

4. I en stor skål blandes flødeost indtil den er glat. herefter tilsættes flormelis og vanilje.  Til sidst blandes den over i den i smeltede chokolade og fløde.

5. I en anden skål piskes de resterende 240g piskefløde. Skal ikke overpiskes, let skum er vigtig.   Vend forsigtigt flødeskum og friske hindbær i blandingen af hvid chokolade og flødeost. 

6. Hæld flødeostfyldet over bunden.

7.  Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.  

8. Pynt: Inden servering pyntes cheesecaken med friske hindbær.  

Knæk og Bræk hindbær cheesecake med sprød havre knækbrød opskrift