
Hindbær cheesecake med Sprødhavre knækbrød
Lav denne cheesecake med et twist. Luftig og cremet konsistens med SPRØD havreknas!
Nemt at lave og perfekt til dem med søde tand!
Ingredienser
Bund
250 g Knæk og Bræk Sprødhavre knæk
6 spsk (80 g) smør, smeltet
Hindbær ostcreme
200g hvid chokolade, hakket
4 spsk (60 g) piskefløde
550 g flødeost, stuetemperatur
2 spsk (16 g) flormelis
2 tsk (10 g) vaniljeekstrakt eller vanilje af 2 stænger
240 g piskefløde, afkølet
125g friske hindbær
Pynt
125g friske hindbær
Hindbær cheesecake
1. Bund: Knus Sprødhavre knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges). Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste knækbrød.
2. Tryk knækbrødsmassen ud i bunden af springformen (20 cm) . Sørg for, at overfladen, især kanten, er pænt lige. Sæt springformen i kølleskabet mens du laver flødeostecremet.
3. Ostcreme: Smelt hvid chokolade og de 4 spsk fløde i en varmefast skål og eventuelt over vandbad. Svag varme er vigtig og lad afkøle til stuetemperatur.
4. I en stor skål blandes flødeost indtil den er glat. herefter tilsættes flormelis og vanilje. Til sidst blandes den over i den i smeltede chokolade og fløde.
5. I en anden skål piskes de resterende 240g piskefløde. Skal ikke overpiskes, let skum er vigtig. Vend forsigtigt flødeskum og friske hindbær i blandingen af hvid chokolade og flødeost.
6. Hæld flødeostfyldet over bunden.
7. Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.
8. Pynt: Inden servering pyntes cheesecaken med friske hindbær.
