Skip to content

Knæk og Bræk Knæk & Bræk

Ingredienser

Bund:
1 pak Knøk og Bræk – Sprød Kanel
80g smør

Risalanande:
450 g risengrød
250 ml piskefløde
100 g flormelis
100 g smuttede mandler
2 tsk vanilje sukker
3 blade husblad

Kirsebærgele:
300 g kirsebærsauce
3 blade husblad

Instruktioner

1. Bund:   Knus Sprødhavre knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges). Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste knækbrød. 

2. Tryk knækbrødsmassen ud i bunden af springformen (20 cm) . Sørg for, at overfladen, især kanten, er pænt lige. Sæt springformen i kølleskabet mens du laver risalamanden. 

3. Sæt husblas i blød i koldt vand. Rør vaniljesukker og flormelis i den kolde risengrød.

4. Kom husblas i en lille skål samme med 2-3 spsk af fløden. Varm skålen i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Man kan også smelte husblas og fløde over vandbad. Pisk resten af fløden til skum og vend det i risengrøden.

5. Rør 1 spsk af risengrødsblandingen ud i den smeltede husblas. Gentag med 2-3 spsk, indtil husblassen er nogenlunde afkølet. Vend derefter husblassen over i risengrødsblandingen og rør godt rundt. Tilsæt hakkede mandler og smag til.

6. Hæld risalamanden ovenpå bunden, stil kagen i køleskabet.

7. Udblød husblas i koldt vand. Kom kirsebærsauce i en gryde og varm det op. Saucen behøver ikke koge, men den skal være varm nok til, at husblassen kan smelte.

8. Kom husblassen direkte ned i den varme kirsebærsauce. Rør rundt så husblassen smelter. Stil herefter saucen på køl i 10-15 minutter.

9. Hæld forsigtigt kirsebærsaucen ovenpå risalamanden. Sæt kagen på køl i 2-3 timer.

10. Pynt eventuelr med smuttede mandler og/eller smeltet hvid chokolade.

Knæk og Bræk Knæk & Bræk