Skip to content

Knæk og Bræk - opskrift på knækebrød

Ingredienser

120 g havregryn
150 g rugmel
50 g græskarkerner
50 g hørfrø
50 g sesam
90 g solsikke
45 g olie (olivenolie eller rapsolie)
10 g salt
420 g vand

Kerneknækbrød

16-20 stk. store knækbrød
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175-180°C (varmluft). Bland alle ingredienserne i en skål, og rør sammen i ca. 6 min. med spartel, indtil konsistensen er en smørbar grød. Del dejen i 2 portioner og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir (ca 36x38cm). Smør dejen jævnt ud med en paletkniv, og drys den let med flagesalt eller groft salt. Brug en pizzaskærer, bagespatel eller kniv til at skære dejen i firkanter. Bag i 20-30 min. ved 175°C. Sæt derefter ovnen ned til 160°C og bag til sidst dejen i ca. 15-20 min. Selvom de virker lidt bløde, når du tager dem ud, bliver de sprøde, når de har stået lidt. Lad knækbrødet køle af, og nyd det som det er, eller med dit yndlingspålæg.