Skip to content

Ingredienser

1 pk (180g) Knæk og Bræk sprød kanel
(Andre Knæk og Bræk varianter kan bruges)
1 kop hvedemel
1/4 tsk salt
1/4 kop honning
4 tbsk smør (stuetemperatur)
1 æg
50 ml mælk
3 æbler
1 tsk kanel
1 tsk majsstivelse

Opskrift til karamelsovs finder i her:

Æbletrifli med knækbrød og karamel sovs .

Instruktioner

Forvarm ovnen til 170°C og beklæd 20 x 20 cm bageform med bagepapir. Sæt til side.

Knus Sprød kanel knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges).

Bland det knuste knækbrød, mel og salt i en stor skål. Tilsæt ¼ kop honning og smør og bland godt (skal ligne en grov tekstur). Reserver ½ kop til topping.

Rør æg og mælk i en lille skål og tilsæt til knækbrød blandingen. Bland godt, indtil der dannes en klistret dej.

Tilføj dejen til den forberedte bageform. Tryk jævnt i gryden med hænderne, indtil den er flad.

Vask og skær æblerne i små stykker.

Bland æbler, 2 spsk. honning, kanel og majsstivelse. Hæld ovenpå dejen og fordel jævnt. Top med reserveret knækbrødsblanding.

Bag 40-50 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Tag ud af ovnen og lad afkøle i mindst 30 minutter. Når det er helt afkølet, løftes bagepapiret ud af bageformen og skæres i firkanter.

Top med karamelsovs og nyd!