Æblekage med karamel sovs
Nemt og lækkert æblekage til alle der elsker æbler og karamel!
Passer perfekt med vores sprød kanel knækbrød.
Ingredienser
1 pk (180g) Knæk og Bræk sprød kanel
(Andre Knæk og Bræk varianter kan bruges)
1 kop hvedemel
1/4 tsk salt
1/4 kop honning
4 tbsk smør (stuetemperatur)
1 æg
50 ml mælk
3 æbler
1 tsk kanel
1 tsk majsstivelse
Opskrift til karamelsovs finder i her:
Instruktioner
Forvarm ovnen til 170°C og beklæd 20 x 20 cm bageform med bagepapir. Sæt til side.
Knus Sprød kanel knækbrødet evt. i en frysepose (foodprocessoren kan også bruges).
Bland det knuste knækbrød, mel og salt i en stor skål. Tilsæt ¼ kop honning og smør og bland godt (skal ligne en grov tekstur). Reserver ½ kop til topping.
Rør æg og mælk i en lille skål og tilsæt til knækbrød blandingen. Bland godt, indtil der dannes en klistret dej.
Tilføj dejen til den forberedte bageform. Tryk jævnt i gryden med hænderne, indtil den er flad.
Vask og skær æblerne i små stykker.
Bland æbler, 2 spsk. honning, kanel og majsstivelse. Hæld ovenpå dejen og fordel jævnt. Top med reserveret knækbrødsblanding.
Bag 40-50 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Tag ud af ovnen og lad afkøle i mindst 30 minutter. Når det er helt afkølet, løftes bagepapiret ud af bageformen og skæres i firkanter.
Top med karamelsovs og nyd!